iedere-dag-weer-vers.png

Historie

Onze supermarkt in Den Hoorn op Texel kent een lange en interessante geschiedenis. Wat begon als een slagerij van 18m2 groeide langzaam uit tot een complete supermarkt.

Lees ook de uitgebreide geschiedenis van Spar Goënga.

Geschiedenis in het kort

Minne Goënga (03-08-1914 - † 27-12-1978) opende op 17 april 1935 een slagerij in Den Hoorn. Het begin was moeilijk. Begin jaren ’60 ging het beter met het bedrijf. Zoon Otto kwam ook in de slagerij werken, later gevolgd door zoon Willem. In 1962 werd een vernieuwde en vergrote slagerij geopend.

Van slagerij tot supermarkt

In de jaren daarna gebeurde er veel. Zo haalden Otto en Neeltje Goënga in 1965 hun kruideniersvakdiploma. Dit betekende dat de slagerij verder kon worden uitgebreid met een groot scala aan levensmiddelen en non-food. In 1969 werd een complete supermarkt geopend.

Verbouwingen en overname

De reeks van uitbreidingen en verbouwingen was nog niet ten einde. In 1974 werd de supermarkt nog verder uitgebreid en verbouwd. Ook in de jaren daarna werd er volop verder verbouwd en een filiaal in Oudeschild geopend. In 1999 stond een grote verbouwing op de planning en in 2002 werd de zaak overgenomen door Minne & Winanda Goënga.

Uitgebreide geschiedenis

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de geschiedenis van de supermarkt in Den Hoorn. Ter gelegenheid van de overname van de supermarkt en slagerij in april 2002, heeft Michiel Drijver (destijds medewerker) een uitgebreid en interessant stuk over de geschiedenis van de firma Goënga geschreven. Lees de complete geschiedenis.

slagerij-texel-lamsvlees.jpg

Slagerij Goënga

Slagerij Goënga is op heel Texel – en ver daarbuiten – bekend om het Echt Texelse lamsvlees. Wij hebben het hele jaar vers lamsvlees van Texelse lammeren. Voor meer informatie over de slagerij of voor het bestellen van (lams)vlees kijkt u op de website van specialiteitenslagerij Goënga.

Bezoek de website

supermarkt-texel-groente-assortiment.jpg

Assortiment

De supermarkt op Texel beschikt over een groot assortiment. Dagelijks worden er ovenverse broodjes gebakken, liggen er groenten en fruitsoorten voor u klaar en bieden wij een ruime keuze aan versproducten. Voor al uw dagelijkse boodschappen!

Lees verder

supermarkt.texel.kassa.kassiere.lopende.band.jpg

Laatste nieuws

Spar Goënga is een moderne supermarkt in Den Hoorn met diverse Texelse producten, verse broden en broodjes, groenten en fruit en (lams)vleesspecialiteiten. Op de hoogte blijven van leuke acties of benieuwd naar het laatste nieuws? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina.

Lees verder

Vandaag besteld, morgen in huis

Ruim assortiment aan topmerken

Gegarandeerd kwaliteit